top of page

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

RECENT POSTS: 

SEARCH BY TAGS: 

Inga taggar än.

Köttfri Måndag!


Nu är våren här i vårt avlånga land. I söder spirar gräset och i norr ligger snön kvar. Här kommer ett recept på en värmande vårsoppa gjord på en av våra vanligaste med absolut mest bortglömda primörer, nämligen nässlor.

Passar perfekt i dessa förkylningstider! Nässlor är mycket näringsrika, en tesked nässelpulver täcker t.ex. dagsbehovet av C-vitamin. Nässlor anses vara inflammationshämmande, urindrivande, bra vid förstoppning och kan sänka blodsockernivåer. Så här kommer en dunderkur!

Vårsoppa

4 portioner, 143 kcl

Ingredienser

500 g spröda skott av nässlor

2 tsk salt

1 tsk oliv olja extra virgin

1 gul lök, tärnad

4 msk basmati ris

kvistar av persilja för dekoration.

Gör så här

Fyll en stor kastrull med vatten till 2/3 delar, addera 2 tsk salt och låt koka upp. Lägg i nässlorna och koka i 1 till 2 minuter tills de är mjuka. Häll ut i ett durkslag och skölj med kallt vatten. Skär bort tjockare stammar och hacka resten grovt.

Värm olivoljan i en stekpanna på låg till medelvärme och rör i löken. Fräs löken ca 5 minuter tills den har mjuknat och blivit genomskinlig. Häll i riset, kycklingbuljongen och nässelhacket. Låt det koka upp och sätt därefter ned värmen, lägg på lock och låt det sjuda i ca 15 minuter. Mixa soppen med en stavmixer eller blender. Salta, peppra och dekorera med persiljekvistar. Smaklig spis!

bottom of page