top of page

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

RECENT POSTS: 

SEARCH BY TAGS: 

Inga taggar än.

Köttfri måndag!


Här kommer ännu ett härligt recept som inspiration till att skippa kött för en dag.

Dagens recept är Granatäpple och grönkålssallad med citrus och lönnsirapsvinigrett. Salladen är mättande och fantastiskt god. Receptet är beräknat för 4 personer och räcker gott till 6-8 personer om man har det som en god sidorätt.

Granatäpple och grönkålssallad med citrus och lönnsirapsvinigrett

4 personer, 240 kcl per portion

Ingredienser:

1 squash, skivad 3 tsk oliv olja

salt och peppar 1 apelsin pressad 1 tsk vit vinsvinäger 1 tsk lönnsirap

skal från 1 apelsin, fint rivet 1 nypa Cayenne peppar 1 kg grönkål, ta bort grova stjälkar och riv i mumsbit stora bitar. 1 granatäpple 0.5 dl matvete kokt enl. instruktioner på förpackningen 0.5 dl pumpa frön

Gör så här:

Värm ugnen till 200*

Blanda squashen meden tesked av olivoljan och lägg blandningen på en ungsform. Krydda med salt och peppar och baka i ugnen ca 20 minuter tills squashen är mjuk och börjar få färg.

Medans squashen är i ugnen så passa på att blanda återstående olivoljan med saften från apelsinen, vinägern, lönnsirap, apelsinskalet och Cayenne pepparn. Smaka av med salt och peppar.

Häll upp grönkålen i en stor skål och massera tills den är mjuk och bitterheten ej så uttalad. Lägg över grönkålen på ett serveringsfat, toppa med squash, granatäpplekärnor, matveten och pumpafrön. Ringla vinigretten över och servera.

bottom of page