top of page

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

RECENT POSTS: 

SEARCH BY TAGS: 

Inga taggar än.

Våren är här!

Hur kommer man igång med träning och hur får man det till att bli en naturlig del av resten av livet? Att komma igång med träning om man är otränad, eller om man haft ett uppehåll och tappat formen, det är faktiskt inte det lättaste. Det finns många barriärer och trösklar att ta sig över för att komma igång med träning igen, eller att börja träna som otränad.

Här kommer mina bästa tips...

Ställ dig själv frågan varför du ska börja träna. Det kan handla om att orka hänga med på mer aktiviteter, att kunna springa ett lopp, att känna dig stark och frisk, att förhindra diabetes – eller det du själv känner passar.

Skriv en lista på fördelar med att börja, och dåliga saker med att inte börja. Detta hjälper dig att mentalt förankra den här idén om att träna vore bra för dig.

Berätta för människor du tycker om – och som tycker om dig, att du fattat det här beslutet, och be dem att stötta dig i din satsning att komma igång med träningen.

Gör ett konditionstest. Både motionärer och idrottare kan använda konditionstest för att testa konditionen, hitta rätt nivå på träningen, få och ha koll på hur konditionen förbättras. Ett konditionstest kan verkligen motivera de flesta till att börja träna men även till att fortsätta motionera. Följ länken till vår sida där du kan hitta enkelt kontitionstest.

Sätt ett SMART-mål (Specifikt, Mätbart, Attraktivt/Accepterat, Realistiskt och Tidsbestämt) och bestäm delmål med attraktiva belöningar.

Gör något du gillar att göra - bästa träningen är den som blir av. Vet du inte vad du gillar så testa dig fram, gå på prova på pass, häng med en vän på något nytt. Träning är vad du gör det till, det kan vara en promenad eller ett pass på gym, du bestämmer vad du gillar. Varför inte hänga med oss i en utmaning?

Outdoor Aerobics
bottom of page