top of page

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

RECENT POSTS: 

SEARCH BY TAGS: 

Inga taggar än.

Promenera i höst!

Alla har vi någon gång fått höra att fysisk aktivitet är bra för hälsan. Ett av de allra enklaste motionsråden är då att promenera i en hastighet att du känner dig varm, får pulsökning och känner att du får en ökad andningsfrekvens. Vissa studier har till och med visat på att raska promenader 3,5 timmar i veckan kan sänka din biologiska ålder med upp till 9-10 år. Samt hjälper de till att hålla ned blodsocker och blodtryck.

Ett sätt att motivera sig till promenader och få ta del av alla de positiva effekterna, är att försöka göra det till något lustfyllt och inte ett tvång. Då blir promenader också något man börjar sakna när de inte blir av. Att lyssna på talbok eller radio kan snabbt göra att man börjar längta till nästa tillfälle. Ibland kan det vara lättare att göra dem till en del av andra vanor och rutiner. T.ex. gå mellan affären istället för att ta bilen, eller att ta en kortare promenad vid samma tillfälle varje dag.

För vissa passar det bättre att ta promenaden som en tid för sig själv och lyssna på naturen. Andra uppskattar mer att ha en vän med sig. Om du tycker att det börjar bli tjatigt med att gå samma vända, prova lägg om sträckan till ett område du inte gått tidigare. Runt Umeå och många andra städer finns många fina promenadstråk.Det finns massor av sätt att ta en promenad och allt passar inte alla. Men viktigaste är just att det blir av

.

bottom of page