top of page

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

RECENT POSTS: 

SEARCH BY TAGS: 

Inga taggar än.

Regniga dagar? Kom igång med simning!

Sommaren är här, men har kanske inte riktigt motsvarat allas förväntningar hittills, vad det gäller sol och värme. Och i Sverige kanske vi går och längtar lite extra efter sommarperioderna, då vi gärna kan vara aktiva i utomhusmiljö.

Men de dagar som det faktiskt regnar på kanske man vill hitta alternativ till fysisk aktivitet, och här lämpar sig simning väldigt bra!​​

Simning är en kanon-aktivitet på många sätt, dels för att du aktiverar väldigt många muskelgrupper i kroppen och förbränner på så vis mer kalorier. Även nedkylningen som sker på grund av vattnet bidrar till detta. Det är också en väldigt skonsam aktivitetsform med nästan obefintlig skaderisk för motionärer. Som plus i kanten är det en billig motionsform som enbart kräver badkläder och kanske simglasögon för ökad bekvämlighet, samt ett motionscenter med simbassäng.

Vill du komma igång med simning som aktivitet finns det några enkla tips för nybörjaren:

- Värm alltid upp under ca 10 minuter och blanda lite mellan olika simstilar för att aktivera hela kroppen. Uppvärmningen ska inte vara särskilt ansträngande utan kännas bekväm i kroppen.

- Efter uppvärmningen kan du öka intensiteten något, tänk att det ska vara måttligt ansträngande. En riktlinje kan vara att du under denna intensitet lämnar bekvämligheten bakom dig, känner en ökad andning, men att du fortfarande skulle bedriva en kortare konversation med någon.

- Passens totallängd bör första gångerna inte överskrida 30 minuter, men du kan successivt öka passens längd med 5 minuter varje vecka upp till en totallängd på 60 minuter

- Vill du lägga in lite mer intensivare träning när du väl har kommit igång kan du simma intensivt (anstränger dig kraftigt) under en längd ca var 5:e minut.

Lycka till!

bottom of page