top of page

FOLLOW ME:

  • Facebook Clean Grey
  • Twitter Clean Grey
  • Instagram Clean Grey

RECENT POSTS: 

SEARCH BY TAGS: 

Inga taggar än.

Rulla igång sommaren - börja cykelpendla!


Förutom positiv hälsosam träning är cykeln ett miljövänligt, ekonomiskt och smidigt transportmedel. Den här årstiden är perfekt för att börja cykelpendla. Oavsett om du bor på landet eller i en stad, kan du hitta en sträcka som ger dig möjlighet att njuta av vårens alla sprakande färger, istället för att du sätter dig i bilen, på bussen eller på tåget.

Må bra effekt

Börjar du cykelpendla kommer du snabbt att märka att även humöret blir bättre när du tar cykeln till jobbet på morgonen.

Gör det enkelt

Börja med att ta fram din cykel om du vill börja cykelpendla, om den nu inte är helt obrukbar. En racercykel ger dig visserligen mer körglädje, men tidsmässigt tjänar du inte så mycket på det. Och det är absolut ingen förutsättning för att sätta i gång - du kan klara även långa distanser på en citybike.

Planera

Har du barn att rodda runt? Ställ upp för varandra och turas och dela på cykelpendlingen. Svårt med motivationen? Kanske har du en arbetskollega eller granne som du kan slå följe med på vägen? Det är lättare att ge sig ut och cykla på vägarna om du har en träningskamrat - dessutom är det socialt.

Starta med låga mål

Cykling är en skonsam, icke viktbärande motionsform, som t.ex. ofta används av löpare som blivit skadade. Är du van vid att träna och att cykla när du ska iväg någonstans, blir det inga problem att cykelpendla. Ta det för säkerhets skull lugnt i början tills du märker hur kroppen reagerar.

bottom of page